Economia in crestere

Potrivit unei anchete desfasurata in luna august de Institutul National de Statistica, pe total industrie prelucratoare, se va mentine, in urmatoarele trei luni, tendinta de crestere a volumului productiei, cu 24%, iar stocurile de produse finite se apreciaza ca vor ramane aproximativ la acelasi nivel cu cele din perioada precedenta.

Numarul de salariati va ramane, in continuare, stabil, chiar daca se constata un trend descendent al acestui indicator la intreprinderile mari, cu 500 de salariati si peste. Conform estimarilor, sectorul constructiilor se va extinde atat la nivelul productiei (20%), cat si dupa stocul de contracte si comenzi (10%). Raspunsurile la ancheta de opinie releva pastrarea trendului ascendent si in comertul cu amanuntul, sustinut de evolutia vanzarilor (41%) si cresterea numarului de comenzi adresate furnizorilor de marfuri (33%).

Corespunzator, numarul salariatilor din acest sector va creste cu aproximativ 14%. Managerii din servicii se asteapta, la randul lor, la dezvoltarea afacerilor in urmatoarele trei luni, dar numarul salariatiilor din acest domeniu va ramane la valorile actuale.

Rezultatele au fost obtinute in urma sondajelor de opinie realizate in randul managerilor cu privire la tendintele de evolutie ale activitatii economice, efectuate pe baza unor esantioane reprezentative in domeniul industriei prelucratoare (2.500 agenti economici), constructiilor (720), comertului cu amanuntul (1.078) si serviciilor (827).

Sursa: , Ziua online, 1 septembrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.