Proiect Ispa in valoare de 20 Milioane Euro castigat la Pascani

Saptamana trecuta a avut loc la Bucuresti o intalnire intre reprezentantii Directiei Apa – Canal (D.A.C.) Pascani si castigatorul licitatiei ISPA- firma greaca Aegek. Scopul intalnirii a fost acela de a pune la punct ultimile detalii privind Proiectul ISPA de la Pascani, astfel incat derularea contractului sa intre in linie dreapta. La discutiile ce au avut loc vineri au participat reprezentanti ai Guvernului si ai Uniunii Europene, principala finantatoare a proiectului, discutiile avand un caracter de clarificare a aspectelor tehnice.

Conducerea D.A.C. a fost de parere ca, in jurul datei de 1 octombrie, ar putea fi parafat contractul cu constructorul grec. Lucrarile vor fi efectuate prin intermediul unui subcontractor, cel mai probabil o firma romaneasca de constructii. Dupa aceasta etapa va urma una de ajustare a proiectului initial, astfel incat lucrarile de constructie sa demareze in primavara anului 2005. Lucrarile vizeaza reabilitarea alimentarii cu apa a municipiului, iar in cea de-a doua parte, modernizarea statiei de epurare si a unei parti a canalizarii.

Lucrarile sunt intarziate cateva luni de zile, cauza fiind faptul ca proiectul initial a beneficiat de o suplimentare a finantarii prin introducerea unui nou modul, cel privind tratarea la standardele Uniunii Europene a namolurilor rezultate in urma epurarii. Rectificarea inseamna circa 2,7 Milioane Euro, astfel incat valoarea totala a Proiectului ISPA de la Pascani a crescut de la 16,2 Milioane Euro la aproximativ 20 Milioane Euro.

Caietul de sarcini privind modernizarea statiei de epurare va fi scos la vanzare in vederea organizarii unei licitatii internationale in jurul datei de 15 octombrie a.c.

Sursa: , Ziua de Iasi online, 6 septembrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.