Proiectele SAPARD afectate de inundatii ar putea primi fonduri suplimentare

Proiectele SAPARD privind infrastructura rurala care au fost afectate de inundatiile din acest an ar putea beneficia de fonduri suplimentare de pana la 20 la suta din valoarea fiecaruia pentru acoperirea pagubelor.

Sumele pentru acoperirea pagubelor ar putea proveni dintr-un fond gestionat de Agentia SAPARD. Pentru a beneficia de acest sprijin, consiliile locale trebuie sa invoce forta majora si sa trimita Agentiei SAPARD o documentatie din care sa reiasa ca proiectul SAPARD pe care il gestioneaza a fost afectat de inundatii. De asemenea, pentru astfel de cazuri, consiliile locale pot apela si la un fond de cheltuieli neprevazute, de 1,5-2 miliarde de lei, pe care fiecare il are la dispozitie.

Printre cele mai afectate programe se numara patru proiecte din judetul Suceava, unul in Constanta, patru la Bacau, cinci in Vrancea si trei in Buzau. Pentru a nu se mai confrunta cu asemenea probleme, consiliile locale isi pot asigura proiectele SAPARD, insa, avand in vedere ca procedurile SAPARD nu impun obligativitatea acestei asigurari, autoritatile locale nu au apelat la serviciile societatilor de asigurare.

Sursa: , Adevarul online, 8 septembrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.