Slatina: Primarii olteni isi cer banii de investitii

Slatina, investitii, primari, proiectare, furnizori, proiecte, buget

Primarii olteni sunt nemultumiti ca pana acum nu au primit niciun ban de la Consiliul Judetean, dupa ce Prefectura Olt a atacat in instanta cele doua hotarari prin care CJ Olt a impartit bugetul pe anul 2010 si a favorizat unele primarii.

Cum procesul este pe rol, toate cele 112 localitati nu pot face investitii, proiecte europene si nu pot plati furnizorii. “Nu putem accesa fonduri europene pentru ca nu avem bani. Cerem Prefeturii Olt sa opreasca actiunea in instanta si sa ajunga la o intlelegre cu CJ Olt”, a explicat Aurel Bondrescu, presedintele Asociatiei Comunelor din Olt si primarul comunei Dobrun.

“Am fi de rasul lumii sa iesim in strada”

Sunt primari care spun ca judetul Olt se va face de ras in toata tara daca se va ajunge ca edilii sa iasa in strada. “Daca bugetul CJ Olt este ilegal, inseamna ca si ale primariilor sunt la fel. Avem plati de facut, eu trebuia sa dau 51 000 de euro pana la 31 martie pentru proiectul de apa, dar am cerut o amanare. Nu stiu cat pot sa mai aman. Am fi de rasul lumii sa iesim in strada”, a spus Tudor Udrescu, primarul din Piatra Olt.

“Daca ies si primarii in strada s-a ales praful de tara asta. Cei care ne guverneaza nu sunt in stare de nimic. Baga primariile in faliment”, a spus Gheorghe Anghel, primarul din Caracal.

Primarii sunt satui de ambitiile mai marilor de la judet.

“Trebuie sa temine cu jocul asta pentru ca eu nmu pot sa demarez proiectul de alimentare cu apa si nici sa refac un drum comunal”, a spus Ion Murgulet, primarul comunei Cungrea.

Reprezentantii Prefecturii Olt nu vor sa retraga actiunea din instanta, iar cei ai Consiliului Judetean Olt nu vor sa adopte altre hotarari si sa imparta banii echitabil.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.