Mari proiecte in stand-by

Ministerul Mediului, proiect, par, buget

Aflata la un pas de inchidere in urma cu doi ani, Gradina Zoologica din Oradea a fost salvata in ultimul moment, urmand sa fie modernizata. Banii necesari pentru reabilitarea obiectivului, 19,4 milioane de lei, vor veni de la bugetul local in proportie de 25%. Restul vor proveni de la Ministerul Mediului.

Modernizarea este momentan blocata de o serie de formalitati. Potrivit directorului Directiei de Dezvoltare Durabila din cadrul Primariei Oradea, Marcel Bolos, desi a fost intocmita documentatia de licitatie a proiectului de amenajare a gradinii, licitatia efectiva nu a avut loc. “Din pacate licitatia nu a avut loc inca pentru ca o parte din terenul de aproximativ sapte hectare, pe care se vrea a se reamenaja gradina zoologica, e inca in capitalul social al RER”, declara Bolos.

Pana la solutionarea problemelor cu RER-ul, cei 14.462.873 de lei alocati de Ministerul Mediului pentru gradina oradeana raman in vistieria statului, iar municipalitatea isi cheltuie banii pe procedee si documente.

Parc dendrologic,in functie de vreme

O alta lucrare, de la care oradenii pot sa-si ia deocamdata gandul, este parcul dendrologic. Termenul initial la care trebuia predata lucrarea, luna decembrie a anului trecut, a fost decalat cu inca o luna, iar acum finalizarea ei depinde de conditiile meteo. “Si al doilea termen fixat a fost amanat, din cauza ca unele lucrari care trebuie realizate sunt conditionate de temperaturile exterioare”, a declarat Horia Jarca, directorul Administratiei Imobiliare Oradea.

Investitia se ridica la peste 1.500.000 de lei si este suportata de Autoritatea Fondului pentru Mediu in proportie de 88,09 %, iar municipiul Oradea, prin bugetul propriu, va suporta 11,91 % din costuri.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.