Ramona Manescu: “Romania va primi noi avansuri din fondurile europene pentru redresarea economica”

Ramona Manescu, fonduri europene, proceduri, redresare economica

In baza acestuia, cele cinci State Membre cele mai afectate de criza economica, printre care si Romania, vor primi sprijin financiar semnificativ.

“Cu atat mai mult acum, in contextul crizei economice, avem nevoie de masuri de redresare rapida. Este extrem de important sa adoptam acest raport cat mai curand posibil pentru a oferi Statelor Membre cele mai afectate de criza sprijinul financiar necesar redresarii economice. Prin urmare, consider ca alocarea avansurilor in procent de 4% din Fondul Social European si 2% din Fondul de Coeziune, reprezinta cea mai buna solutie pentru aceste tari care se confrunta cu mari probleme de lichiditati si care astfel vor beneficia de un ajutor consistent.”

Eurodeputata liberala a subliniat ca Romania trebuie sa utilizeze acesti bani cat mai eficient pentru a-i ajuta pe oamenii afectati direct de incapacitatea guvernantilor de a scoate tara din criza.

“Adoptarea rapida a acestui raport este foarte importanta pentru ca astfel cetatenii sa poata beneficia de avansurile din fondurile europene pe care Romania le va primi. Acesti bani ar trebui utilizati pentru a mentine locurile de munca, a imbunatati nivelul calificarilor profesionale si, implicit, pentru a preveni si combate somajul. ii cer guvernului Boc, care pana acum si-a dovedit incompetenta, ca macar in al doisprezecelea ceas sa utilizeze cu maxima eficienta acesti bani, pentru romani.”

Raportul care prevede simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene a fost dezbatut aseara in plenul Parlamentului European si urmeaza sa fie votat la inceputul lunii mai. Documentul a fost adoptat de Comisia pentru Dezvoltare Regionala pe 17 martie 2010.

Sursa: Delegatia PNL in Parlamentul European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.