“Prin programul Rabla, se vor vinde aproximativ 55.000 de autoturisme noi”

program Rabla, autoturisme, vanzari, vauchere, emisii carbon

Conferinta a fost deschisa de premierul Emil Boc care a tinut sa aprecieze in mod deosebit initiativa ministrului László Borbély de inlocuire a primei de casare cu tichetele valorice si crearea posibilitatii de achizitionare a unui autoturism prin prezentarea a trei tichete valorice.

Ministrul László Borbély a declarat ca “Romania se afla pe locul doi intre tarile Uniunii Europene din punct de vedere al vanzarilor de masini noi in anul 2010 dupa Marea Britanie, prin programul Rabla”, mentionand ca acest program a contribuit decisiv la cresterea numarului de autoturisme vandute in acest an.

“In primele doua luni ale anului au fost inmatriculate 4.700 de masini noi. Dupa pornirea programului Rabla, s-au inregistrat comenzi pentru 12.300 de autoturisme noi. Dupa calculele pe care le-am facut, pana la sfarsitul anului, prin programul Rabla, se vor vinde aproximativ 55.000 de autoturisme noi”, a precizat ministrul Mediului si Padurilor.

László Borbély a precizat ca studiile efectuate la nivelul Uniunii Europene arata ca aproximativ 12% din emisiile totale de dioxid de carbon, sunt produse de autoturisme.

“Programul Rabla este o componenta prin care reducem poluarea, insa trebuie sa rezolvam si problemele de infrastructura prin constructia acelor centuri ocolitoare. In acelasi timp, este important sa identificam mecanisme de stimulare a industriei auto pentru investitii in tehnologii noi, pentru construirea unor masini care sa utilizeze carburanti alternativi care duc la reducerea emisiilor de CO2”, a incheiat ministrul László Borbély.

Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.