Inca o banca reduce dobinzile la credite

BRD a scazut si ea dobinzile la credite, cu 1-2%, incadrindu-se in tendinta generala a pietei bancare. Astfel, pentru creditele de consum, dobinda fixa a scazut de la 26% la 24%. Dobinzi mai mici cu doua puncte procentuale, adica 22%, vor fi practicate in cazul creditului StudentPlus – destinat finantarii studiilor postuniversitare, si a creditului auto, pentru achizitionarea de autoturisme noi Dacia sau Renault.

Pentru cei care doresc sa-si achizitioneze un alt tip de masina, inclusiv autoturisme la mina a doua, dobinda a coborit la 23%. BRD este a treia banca din sistem care procedeaza astfel, dupa BCR si Raiffeisen, care au scazut fiecare dobinzile la credite cu 3%. Diferit la BRD este faptul ca banca a decis sa coboare si dobinda la depozite. Acestea au scazut cu 0,5 – 1%, cele mai mari modificari inregistrindu-se la plasamentele pe termen scurt, pina in trei luni.

Reducerea cea mai mica, de 0,5%, a fost operata la depozitele pe trei luni, pentru ca banca este interesata de atragerea unor astfel de lichiditati. Noile dobinzi la depozitele BRD variaza intre 13,75% si 16%, in functie de durata si de suma imobilizata.

Sursa: , Ziarul de Iasi online, 16 septembrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.