Sistemul de gestionare a deseurilor din Delta este aproape finalizat

Delta Dunarii, deseuri, masterplan, finantare nerambursabila, proiect

Vicepresedintele CJ, Nicolae Chichi, a declarat ca proiectul a carui implementare a inceput anul trecut prevede realizarea a patru statii de transfer a deseurilor in localitatile Sfantu Gheorghe, Crisan, Sulina si Chilia Veche, acestea urmand sa se finalizeze in maximum o luna.

“Pe proiectul privind sistemul de gestionare a deseurilor suntem foarte avansati. Statiile de transfer sunt aproape finalizate, dotarile sunt in curtea unitatii noastre de servicii publice si speram ca in doua luni sistemul sa fie functional”, a afirmat vicepresedintele CJ, Nicolae Chichi. El a mai spus ca operatorul de servicii publice in Delta Dunarii va fi serviciul de specialitate al CJ, pentru care s-a aprobat deja si suplimentarea personalului, astfel incat activitatea de gestionare a deseurilor din Delta sa nu reprezinte o problema pentru activitatea societatii.

“Proiectul de gestionare a deseurilor din Delta nu a prins si dotarea navala pentru transportul deseurilor la Tulcea sau la Mahmudia. Deocamdata, pentru aceasta parte a activitatii vom inchiria nave care vor face transportul deseurilor in sistem containerizat. Dotarea insa este prinsa in Master planul de gestionare a deseurilor de la nivelul judetului si cred ca anul viitor acest master plan va fi pus in functiune”, a precizat vicepresedintele Chichi.

Studiul de fezabilitate pentru Master planul de gestionare a deseurilor din judet include atat sistemul de gestionare a deseurilor din Delta, cat si pe cel din zona de terasa a judetului, o statie de transfer a deseurilor in valoare de un milion de euro urmand sa fie data in folosinta pana la finele acestui an in localitatea Macin.

Sistemul din Macin va deservi populatia din noua localitati si orasul Macin. Finantarea necesara pentru punerea in practica a Master planului este, potrivit sursei, de circa 21,104 milioane de euro, din care 20,4 milioane de euro reprezinta finantare nerambursabila. CJ urmeaza sa contribuie cu 700.000 de euro, aceasta suma reprezentand cheltuieli neeligibile.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.