Reprezentantii a 45 de primarii sucevene vor fi instruiti cum sa intocmeasca proiecte europene

Suceava, instruire, fonduri europene, proiecte, finantare europeana

Potrivit subprefectului Angela Zarojanu, cursul a fost organizat dupa ce Prefectura Suceava a promovat un proiect european destinat lucratorilor din administratia publica locala din mediul rural.

Zarojanu a aratat ca participantii la acest curs vor fi instruiti in special pentru a putea depune proiecte prin care se pot obtine fonduri in vederea dezvoltarii resurselor umane ale primariilor, prin Fondul Social European si prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Ea a mai adaugat ca in cadrul cursului reprezentantilor administratiilor locale din mediul rural li se vor prezenta programele prin care pot accesa fonduri, si in acelasi timp vor fi instruiti cum sa elaboreze un proiect de calitate.

“Cursul vine la indemana autoritatilor locale pentru cresterea nivelului de trai al populatiei rurale, pentru rezolvarea problemelor legate de gasirea locurilor de munca si pentru incluziune sociala. Suntem foarte bucurosi ca am reusit sa obtinem acest proiect, derulat cu sprijinul secretariatului tehnic permanent din Regiunea de Nord Est, pentru ca fondurile sunt limitate iar Prefectura Suceava este singura care a reusit sa obtine aprobarea pentru un astfel de curs”, a declarat subprefectul judetului Suceava.

Angela Zarojanu a spus ca desi cursul este specializat pe dezvoltarea resurselor umane, reprezentantii primariilor pot folosi informatiile primite si pentru scrierea altor tipuri de proiecte.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.