Parcul Industrial Moreni va fi reabilitat cu fonduri europene

parc industrial Moreni, fonduri europene, investitie, dezvoltare

Investitia se va derula pe o perioada de 32 de luni, iar o parte dintre fonduri sunt nerambursabila, respectiv 17,8 milioane de lei.

“Este un proiect pe care Consiliul Judetean il pregateste de mai mult de un an, obiectivul fiind stimularea dezvoltarii socio-economice a zonei Moreni si crearea a aproximativ 1.000 de locuri de munca. In acest moment gradul de ocupare in Parcul Industrial Moreni este de 65% si speram ca, in curand, avand ca vedere scrisorile de intentie primite de la investitori din Comunitatea Europeana, Statele Unite ale Americii si Coreea de Sud, sa atragem noi oportunitati de afaceri si sa cream noi locuri de munca intr-o zona puternic afectata de criza economica, in care rata somajului o depaseste pe cea medie a judetului Dambovita”, a declarat presedintele CJ Dambovita, Florin Popescu.

Prin aceasta investitie, la Parcul Industrial Moreni se vor realiza lucrari de reabilitare si extindere constand in modernizarea a 13 hale industriale, modernizarea si extinderea retelelor de baza ale infrastructurii (apa, gaze, canalizare menajera si pluviala, statie de preepurare, retea electrica si telecomunicatii, inclusiv cablarea si conectarea la internet), modernizarea si extinderea sistemului de circulatii auto din interiorul parcului, realizarea unei noi cladiri.

Parcul Industrial Moreni a fost infiintat in 2001 prin divizarea uzinei de armament Automecanica Moreni. Autoritatile locale din Dambovita au depus peste 90 de proiecte pentru a obtine finantare prin Programul Operational Sectorial. Unele dintre acestea se afla in analiza finala si vor primi finantare pana la inceputul lunii iulie a acestui an.

Cele mai importante proiecte sunt: “Reabilitarea si realizarea infrastructurii tehnice pentru cresterea potentialului turistic al Pesterii Ialomitei din Masivul Bucegi”, “Dezvoltarea turismului intern prin promovarea complexului de cladiri si fortificatii interioare din Complexul Muzeal Curtea Domneasca”, “Restaurarea si valorificarea Palatului Brancovenesc de la Potlogi” si realizarea unei sosele de centura a municipiului Targoviste.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.