Doua noi parcuri industriale in judetul Cluj

Cluj, parcuri industriale, POR, investitie, energie, panouri solare

Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a declarat ca au fost stabilite locurile pentru cele doua noi parcuri industriale, in comuna Feleacu, in imediata vecinatate a centurii ocolitoare Valcele – Apahida a municipiului Cluj-Napoca.

Primul dintre viitoarele parcuri va avea 100 de hectare, iar celalalt va avea circa 85 de hectare. Alin Tise a explicat ca parcul logistic si pentru IMM-uri ar costa 11 milioane de euro, din care CJ Cluj trebuie sa suporte jumatate, in timp ce 50 la suta ar urma sa fie obtinuti prin Programul Operational Regional. El a adaugat ca investitia pentru parcul cu panouri solare s-ar ridica la circa 50 de milioane de euro, bani care ar urma sa fie obtinuti printr-o serie de parteneriate cu investitori straini, cu care au fost demarate negocierile.

Alin Tise a mai spus ca in prezent se lucreaza la studiile tehnice ale terenurilor, urmand ca pana la sfarsitul anului acestea sa fie incheiate si sa fie depuse proiectele pentru obtinerea finantarii. In judetul Cluj mai exista trei parcuri industriale, in doua dintre ele functionand fabrici ale unor investitori precum Nokia si Emerson.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.