Profesori din noua judete vor fi scoliti cu bani europeni

profesori, educatie, fonduri europene, proiect, finantare, e-learning

Proiectul se va desfasura pe o perioada de 18 luni si este finantat din fonduri europene. Instruirea se va face prin cursuri on-line, prin sistemul e-learning.

“Prin EDUTIC, 400 de cadre didactice vor fi instruite sa utilizeze si sa integreze metode din Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor in procesul de predare in clasa. Vor fi elaborate materiale de curs, tutoriale si un ghid pentru cursanti”, explica conferentiar doctor Iulian Brezeanu, inspector general adjunct al Inspectoratului scolar Dambovita. in proiect s-au alaturat inspectoratele scolare din noua judete ale tarii: Arges, Buzau, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Olt, Prahova si Teleorman. Profesorii din aceste judete formeaza grupul tinta al proiectului, care are o valoare de aproximativ 1.156.000 de lei.

“Bugetul este unul echilibrat, drept pentru care proiectul a fost acceptat. Vom fi destul de austeri in desfasurarea activitatilor”, a adaugat inspectorul.

Calitatea actului educational va creste

Rezultatele proiectului se vor observa in procesul educativ, a carui calitate va creste semnificativ, potrivit responsabililor de proiect. “Cadrele didactice din grupul tinta vor fi capabile sa integreze TIC in procesul de predare la clasa. Astfel, in circa 200 de scoli de nivel primar, gimnazial si liceal, numarul orelor care vor include activitati asistate de calculator va creste cu cel putin 25%. Formarea va putea fi reluata, dupa finalizarea proiectului, pentru alte grupuri tinta”, spune Iulian Brezeanu.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.