Peste 23 milioane lei pentru dezvoltarea infrastructurii din mediul rural

Guvernul a aprobat o noua transa pentru proiectele finantate in cadrul programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural “Poduri si podete”, in valoare de 23 milioane lei. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru demararea studiilor de fezabilitate pentru proiectele selectate.

De la lansarea programului “Poduri si podete”, peste 2000 de localitati au depus proiecte de dezvoltare a infrastructurii la Comisia de evaluare.

Cererile de finantare sunt structurate pe obiective de investitii. Aproximativ 30% din finantari sunt solicitate pentru poduri, podete, punti pietonale, 40% din finantari sunt solicitate pentru asigurarea alimentarii cu apa, 25% din finantari sunt solicitate pentru canalizari si statii de epurare ape uzate, 5% din finantari pentru proiecte complexe de infrastructura de baza.

Pana in prezent au fost aprobate 1736 de cereri de finantare, valoarea totala a cererilor declarate eligibile fiind de 4,51 miliarde lei.

Scopul programului “Poduri si podete” este diminuarea decalajelor existente intre zona rurala si cea urbana. Programul este derulat pe o perioada de patru ani, pana in 2009.

Dezvoltarea infrastructurii in mediul rural inseamna cresterea pietei agricole si atragerea de investitii pe plan local, imbunatatirea starii de sanatate a populatiei printr-un acces mai facil la serviciile medicale, cresterea nivelului de educatie prin facilitarea frecventei scolare si scaderea abandonului scolar la sate.

Sursa: Hot News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.