Finantare pe Masura 3.2.2 pentru 17 localitati din Caras-Severin

Masura 3.2.2, Caras-Severin, proiecte, finantare, contracte

Cele 17 proiecte vor ajuta la dezvoltarea unitara a comunitatii, prin reabilitarea, modernizarea si dotarea caminelor culturale, infiintarea si dotarea centrelor after school, infiintarea centrelor sociale de ingrijire batrani, restaurarea bisericilor si a monumentelor istorice, modernizarea drumurilor si a strazilor din mediul rural.

Comunele care au castigat proiectele respective sunt Bucosnita, Cornereva, Marga, Cornea, Forotic, Bautar, Socol, Prigor, Ezeris, Iablanita, Lapusnicel, Berzovia, Brebu, Copacele, Mehadica, Berliste si Berzasca.

In Caras-Severin, au fost depuse 38 de proiecte, in valoare de peste 457 milioane lei, din care au fost selectate 17, valoarea totala a acestora fiind de aproape 180 milioane lei, adica aproximativ 43 milioane euro.

La evenimentul de marti au participat, alaturi de primari, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde si directorul Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 5 Vest Timisoara, Florin Nedelcu.

“Pe Masura 3.2.2. s-au obtinut fonduri europene importante pentru dezvoltarea infrastructurii specifice mediului rural. Judetul Caras-Severin se afla pe locul al treilea in ceea ce priveste numarul proiectelor castigate, dupa Bihor, cu 19 proiecte, si Cluj, cu 18. in ceea ce priveste populatia judetelor, Caras-Severinul are cea mai mare densitate pe cap de locuitor din tara”, a precizat, cu acest prilej, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde.

In opinia sa, singura metoda prin care comunitatile pot iesi din criza o reprezinta accesarea fondurilor europene. in acest sens, Sorin Frunzaverde a facut demersuri la Ministerul Agriculturii pentru ca inca 100 de proiecte sa fie finantate pe Masura 3.2.2., care ajuta la emanciparea comunitatilor rurale si face ca diferenta dintre sat si oras sa scada. in acest fel, inca opt comune din Caras-Severin ar mai beneficia de finantari importante.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.