Iasi: Avizul de mediu pentru Planul de Dezvoltare a fost amanat

Iasi, fonduri nerambursabile, POR, aviz, mediu, pol de crestere

“Pe data de 7 iulie vom primi acest aviz de la Agentia de Mediu din Bacau. Documentatia depusa de noi este acum analizata si la nivelul Ministerului Dezvoltarii. Am fost la Minister si in aceasta saptamina pentru a pune la punct detalii despre cum se va face finantarea pe Axa I, unde Iasul este pol de crestere”, a declarat Mihail Dorus, seful Directiei de Programe si Servicii pentru Comunitate din cadrul Primariei.

El a mai spus ca la nivelul tarii, Iasul este singurul pol de crestere care a initiat procedura de obtinere a avizului de mediu. Dupa aceasta etapa urmeaza sa se solicite finantare pentru fiecare proiect in parte.

Reprezentantii Primariei spun ca primul proiect care ar urma sa fie demarat pe Axa I este cel al pasarelei Octav Bancila. Municipalitatea poate obtine, ca pol de crestere, 114 milioane de euro, fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana.

In PIDPC au fost incluse mai multe proiecte care ar putea fi finantate, precum reabilitarea mai multor strazi, tunelul subteran de la Fundatie, pasarela Octav Bancila sau reabilitarea centrului istoric.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.