Pitesti: Banii europeni salveaza constructiile argesene

Pitesti, proiecte de anvergura, constructii, fonduri europene

Cei mai multi bani se baga in realizarea infrastructurii rutiere, iar mariel copmanii de constructii din Arges se bat sa castige aceste proiecte.

Cand vine vorba de constructii civile, de investitii pe care persoanele fizice le fac in acest domeniu, piata este aproape moarta. in Pitesti exista mai multe exemple de cladari lasate neterminate de mai bine de doi ani din lipsa de fonduri. Chiar daca in luna martie numarul autorizatiilor de constructii a crescut cu aproape 50% fata de luna precedenta, acestea sunt, in majoritat,e pentru lucrari foarte mici (balcoane, garduri etc.).

Drumurile pe bani europeni salveaza constructorii argeseni

Numai anul acesta sunt in desfasurare doua proiecte de anvergura pe bani eurpeni. inca unul urmeaza sa fie atribuit. Se reface infrastructura rutiera din zonele turistice, montane. Valoarea totala a acesto proiecte este de 75.042.644 de lei.

“Firmele de constructii sunt acum mult mai interesate de fondurile europene, pentru ca piata contructiilor nu se mai misca decat astfel. Pentru un proiect vin cate 30, 40 de firme, dar cand vine vorba de criteri raman mai putini”, spune Dorian Toteanu, seful serviciului Achitii-Licitatii din cadrul Consiliului Judetean Arges.

Iata care sunt cele trei proeicte majore care aduc bani seriosi in conturile firmelor constructoare:
1. Reabilitare DJ 730-Podul Dambovitei(DN 73), localitatile Dambovicioara, Ciocanu, limita judetului Brasov cu o valoare de 11,464,894 de lei. Suma este impartita intre doua companii din Arges si una din Bucuresti. Pe aceasta lucrare au pus mana companiile Zeus si Comesad din Arges, respective General Trust, din Bucuresti.
2. Reabilitare D703 I, cuprinde localitatile Bradulet-Bradu pana la Poienile Valsanului, cu o valoare de 26,268,465 de lei. Acest proiect va fi realizat de firma argeseana Euroconstruct.
3. Proiectul Leresti care inca nu a fost atribuit are o valoare estimata de 37,309,285 de lei fara TVA.

Nu doar din reabilitari de drumuri ies bani europeni frumosi pentru firmele argesen, ci si din proicte pentru diverse cladiri ale statului. Norocosi sunt firmele Zeus, Consinstal Pro si Dracones Grup. Firma Zeus este favorita pentru ridicarea de locuinte ANL, anul acesta obtinand contracte in valoare de alte aproape 3 milioane de lei.

La aceasta lucrare se mai adauga o alta, cu aceiasi valoare, si anume o sala de sport si si un teren de handbal la Lunca Corbului. La Mioveni, firma Consinstal Pro, va ridica un centru cultural educativ de trei milioane si jumatate de lei, iar Dracones Grup s-a ales cu un proiect de 4 milioane de euro pentru renovarea hotelului Valea cu Pesti.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.