Subventii pentru 50.000 tone motorina

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va subventiona aproximativ 50.000 de tone de motorina, in limita sumei de 50 de milioane de lei (din cei 60 de milioane de lei alocati pentru campania de primavara), corespunzator celor 55.000 de cereri depuse de fermieri pana la termenul limita de 16 mai.

Motorina se subventioneaza in doua etape: pentru infiintarea culturilor de primavara, respectiv a celor din toamna. Banii neutilizati in aceasta prima etapa vor putea fi cheltuiti in campania de toamna, alaturi de alocarea financiara initiala. Cele 100.000 de adeverinte eliberate pentru achizitionarea motorinei la pret redus se pot utiliza pana pe 16 iunie.

Furnizorii, prin depozitele si statiile de distributie a motorinei din judete, livreaza beneficiarilor, pe baza adeverintelor eliberate de Directiile Agricole, cantitatile de motorina aprobate la un pret redus cu contravaloarea sprijinului financiar. Pentru culturile de primavara, furnizorii trebuie sa depuna deconturile la Directiile Agricole pana la data de 30 iunie.

Consilierul in cadrul MADR, Daniel Velicu, a mai declarat recent ca subventia pentru motorina se poate acorda si fermierilor care au realizat lucrarile agricole pentru infiintarea culturilor de primavara, deoarece sprijinul financiar nu mai este conditionat de stadiul lucrarilor, ca in 2007, ci doar de suparafata cultivata.

Potrivit datelor furnizate de MADR, pana la data de 14 mai s-au arat 4,6 milioane de hectare, ceea ce reprezinta 80% din suprata estimata pentru campania agricola din aceasta primavara. De asemenea, au fost insamantate 3,9 milioane de hectare, respectiv 78 % din suprafata de 5,1 milioane de hectare estimata pentru infiintarea culturilor de primavara.

Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.