Afaceri ridicate cu fonduri europene, pe buza insolventei

afaceri, fonduri europene, SAPARD, insolventa, proiect, beneficiari

Primele afaceri demarate cu ajutorul fondurilor europene incep sa scirtiie. Reporterii “Ziarului de Iasi” au descoperit ca unul din primii beneficiari de fonduri europene din Iasi, cu ajutorul carora si-a ridicat o pensiune, este pus la zid de catre firmele de leasing.

Societatea Popasul Paun a fost actionata in judecata pentru recuperarea unor rate neachitate la un autovehicul de lux. Proprietarul pensiunii Paun, care mai are un imprumut consistent la banca, recunoaste ca nu are bani de achitat ratele la masina si doreste sa o returneze. Numai ca firma de leasing insista pe insolventa firmei pentru a recupera datoriile.

100.000 de euro de la SAPARD

Ilie Meiu s-a hotarit in 2007 sa construiasca o pensiune in Bucium. In acest sens, a apelat la un credit bancar si a reusit sa acceseze fonduri prin Programul SAPARD. 100.000 de euro a primit de la Uniunea Europeana, iar 300.000 de euro a luat de la banca.

“Am reusit ca in 2008 sa finalizez proiectul in termenul prevazut, chiar daca am intimpinat multe probleme de ordin tehnic cu firmele de constructii. Fondurile europene am reusit sa le accesez impreuna cu alti patru beneficiari, dar dintre acestia numai eu si Cardinale Resort am dus la capat proiectul”, isi aduce aminte Ilie Meiu.

Acesta spune ca afacerea merge prost si ca abia face fata ratelor la banci. “Am facut un imprumut de aproximativ 300.000 de euro pentru care achit lunar cite 11.500 de lei. Initial am platit 30.000 de lei lunar, dar trebuia sa achit creditul in cinci ani, iar acum am reusit sa reesalonez creditul pe 15 ani”, a adaugat Meiu.

Mai multe detalii: www.ziaruldeiasi.ro.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.