Promisiuni de 100 milioane euro din partea Norvegiei

Iasi, Norvegia, delegatie, programe, granturi, finantare

“Vizita este ocazionata de inaugurarea strazii Geo Chavez, in zona Bucium, in continuarea strazii Nicolae N. Tonitza. In cadrul vizitei pe care a facut-o la Institutia Prefectului pe data de 26 martie 2010, Excelenta Sa a propus ca o strada din Iasi sa primeasca numele peruanului Jorge (Geo) Chavez, in baza reciprocitatii urmind ca o strada din Lima sa poarte numele aviatorului roman Aurel Vlaicu”, a precizat Iuliana Cozlosche, directorul Cancelariei Prefectului.

Prefectul Dragomir Tomaseschi are programata luni o intilnire cu o delegatie de la Ambasada Regala a Norvegiei in Romania. “Delegatia va fi condusa de ambasadorul Øystein Hovdkinn. Unul din subiectele care vor fi abordate vizeaza granturile pe care Norvegia le pune la dispozitia Romaniei”, a precizat Iuliana Cozlosche.

Norvegia ofera Romaniei prin doua programe de granturi posibilitatea de beneficia de finantare in valoare totala de 98,5 milioane euro in perioada 2009-2011.

Domeniile carora le sunt destinati banii norvegienilor sunt mediu, productie sustenabila, resurse umane, sanatate si protectia copilului, conservarea patrimoniului cultural.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.