Proiecte europene de 2,5 milioane de euro pentru opt primarii din judetul Botosani

Botosani, proiecte, finantare europeana, investitii, infrastructura

Banii provin din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si vor fi folositi pentru modernizarea drumurilor comunale, alimentarea cu apa si canalizarea localitatilor, reabilitarea caminelor culturale, dar si pentru constructia unor scoli sau gradinite.

“Este de evidentiat efortul pe care l-au facut autoritatile locale si, in mod deosebit, cei opt primari pentru ca aceste proiecte sa fie declarate eligibile. Nu trebuie sa uitati nici cei 27 de primari din judet care au avut, la randul lor, proiecte eligibile, dar care sunt pe lista de asteptare. Analiza acestor dosare s-a facut pe criterii de performanta”, a afirmat prefectul Cristian Roman, care le-a solicitat primarilor sa cheltuie judicios fondurile obtinute.

“Este o zi istorica a comunei mele. A fost o lucrare pentru care am muncit. Am stiut ca este greu, dar, iata, ca am ajuns la final. Este cu atat mai important acest proiect cu cat criza actuala face ca veniturile noastre sa fie din ce in ce mai mici”, a afirmat primarul comunei George Enescu, Angela Toma. Proiectele de dezvoltare a satelor urmeaza a fi implementate in urmatorii doi ani.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.