Iasiul, in pericol sa devina santier permanent

Iasi, santier, ADRNE, proiecte, POR, plan integrat, licitatii

In caz contrar, municipiul se va transforma intr-un santier imens timp de patru ani din cauza multitudinii proiectelor depuse. “Am vorbit cu primarul si i-am spus ca trebuie sa etapizeze proiectele din PIDPC, altfel Iasiul va fi in santier cativa ani”, a spus Constantin Apostol, directorul ADRNE.

Doar patru proiecte evaluate

Din cele 37 de proiecte inaintate de edilii orasului pe Programul Operational Regional, doar patru sunt in stadii avansate, iar restul sunt pe lista de rezerva.

“Cele patru proiecte au o valoare totala de 277 milioane de lei si sunt in evaluare tehnica si financiara”, a spus Georgeta Smadu, coordonator Pol de Crestere Iasi.

La jumatatea perioadei de implementare a programelor europene, specialistii au tras un semnal de alarma asupra blocajelor care pot aparea din cauza lipsei personalului si a imposibilitatii creditarii.

“Un mare pericol este plecarea specialistilor, gradul de indatorare mare, defectele din sistemul bancar si, nu in ultimul rand, legea achizitiilor publice. Proiectele Iasiului sunt in intarziere din cauza contestatiilor la licitatii”, a mai spus Apostol.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.