BCR a acordat municipalitatilor finantari de peste 1,2 miliarde EUR

BCR, APL, finantari, cota de piata, investitii, dezvoltare locala

“Cota de piata a BCR pe segmentul finantarii Administratiilor Publice Locale (APL), a crescut in conditiile in care am cautat pentru clientii nostri solutii de depasire a perioadei dificile si continuare a investitiilor in dezvoltarea locala. Daca la finele anului 2009 aveam o cota de piata de 70,4% la sfarsitul lunii aprilie aceasta a crescut la 72,6%. In 2009 BCR a acordat finantari catre APL de peste 180 milioane EUR si avea o cota de 77,5% pe zona de licitatii organizate de APL castigate”, a declarat Constantin Cojocaru, director Municipalitati Mari in cadrul BCR.

Dupa destinatia fondurilor acordate de catre BCR, investitiile la nivel national au mers in proportie de 49% catre lucrari de infrastructura rutiera, 20% catre lucrari de apa/canal, 8% catre lucrari de reabilitare a cladirilor, 6% catre educatie iar 17% catre spitale, reabilitari energie termica, mediu, iluminat public, etc.

Cota de piata detinuta de BCR, in prezent, pe aceasta zona a ajuns la 72,6%.

“Impreuna cu partenerii nostrii incercam sa gasim intodeauna cele mai bune solutii de finatare. Printre acestea se numara finantari din surse proprii ale bancii sau din surse atrase, finantari din fonduri structurale, precum si proiecte generatoare de venituri – programul de mediu”, a adaugat Constantin Cojocaru.

Sursa: Banca Comerciala Romana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.