17 milioane lei pentru reabilitarea Colegiului “Alexandru Lahovary” din Ramnicu Valcea

Alexandru Lahovary, proiect, Ramnicu Valcea, finantare nerambursabila

“Bugetul alocat proiectului este de 17.005.614,41 lei, din care valoarea contributiei nerambursabile de 14.023.922,94 lei. Proiectul vizeaza reabilitarea celor patru corpuri de cladire, pe o suprafata totala de 5.245,02 mp”, a declarat primarul municipiului Ramnicu Valcea, Romeo Radulescu.

Vor fi realizate rosturile seismice, vor fi facute camasuieli ale peretilor, inlocuirea planseelor din lemn si beton armat, intarirea fundatiei si a structurii de rezistenta, inlocuirea acoperisului, hidroizolatii, restaurare fatada si finisaje interioare. De asemenea, vor fi inlocuite instalatiile sanitare, electrice si termice. Se vor construi servoscari si lift in interiorul liceului pentru persoanele cu dizabilitati.

“Se are in vedere modernizarea si dotarea infrastructurii educationale a colegiului. Salile de curs vor fi dotate cu echipamente necesare desfasurarii orelor intr-o maniera optima – calculatoare, videoproiectoare, imprimante, ecrane videoproiector, software didactic, camere video, aparate foto. Laboratoarele vor fi echipate cu aparatura IT si mulaje, planse, truse analiza, eprubete, substante. Nu este uitata nici sala de sport”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, in prima etapa a licitatiei s-au inscris 12 firme. Colegiul National “Alexandru Lahovary”, aflat in zona centrala a municipiului Ramnicu Valcea, are peste 120 de ani vechime, fiind o cladire in stil brancovenesc, care a functionat initial ca liceu de baieti.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.