Targu-Jiu: Femeile de la tara vor invata sa-si deschida propriile afaceri

Targu-Jiu, proiect, femei, afacere, fonduri europene, cursuri

Proiectul co-finantat de Uniunea Europeana, a inceput in luna noiembrie 2008 si se va desfasura la nivel national pana in iunie 2011, finantarea obtinuta de la UE ajungand la aproximativ patru milioane de euro.

Pe parcursul celor 30 de luni de implementare, proiectul urmareste sa identifice oportunitatile de implicare si de dezvoltare a aptitudinilor si competentelor femeilor din mediul rural si orase mici in initierea de mici afaceri sau proiecte comunitare.

In judetul Gorj au inceput deja sesiunile de cursuri specializate pe managementul afacerilor beneficiarilor proiectului. La cursuri au participat in jur de 40 de femei din 13 comunitati ale judetului. Intreaga activitate este coordonata si sprijinita de facilitatori comunitari, persoane special pregatite in managementul afacerilor.

Prin cursurile de instruire, oferite gratuit, femeile din mediul rural au acum sansa de a deveni intreprinzatori de succes. In cadrul proiectului, femeile vor fi initiate in accesarea de fonduri europene.

O parte din ele au deja idei de afaceri, altele vor sa-si dezvolte afacerile incepute anterior. Cateva idei de afaceri au fost prezentate astazi, in cadrul unei intalniri, organizate intre beneficiare si coordonatori ai proiectului, in orasul Tismana. Marioara Tantan, de 54 de ani, din Tismana, este una dintre beneficiarele proiectului, care si-a deschis o sectie de covoare tesute manual. Fiindca are multe comenzi din Israel, ar vrea sa-si extinda afacerea.

Marioara Tantan a lucrat timp de 23 de ani la Cooperativa “Arta Casnica” din Tismana

Participantii la cursuri vor vor primi, in urma examnarii, diplome recunoscute de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor, iar ca o particularitate a proiectului, beneficiarii vor primi consultata specializata pana in momentul finalizarii unui plan de afaceri viabil sau a unui proiect de dezvoltare comunitara.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.