Situatia proiectelor depuse in cadrul ADR Centru pe axe prioritare ale Regio la data de 25 Iunie 2010

ADR Centru, POR, situatie, proiecte, finantare, fonduri alocate

Regiunii Centru i-au fost alocate prin Programul Operational Regional 483,62 milioane Euro reprezentand 10,90% din totalul fondurilor derulate prin POR. Distributia fondurilor se realizeaza pe axele prioritare ale Programului Operational Regional. Sunt 5 axe prioritare disponibile finantarii proiectelor elaborate de catre diferiti beneficiari pornind de la Autoritati Publice Locale, ONG-uri si IMM-uri, unitati de cult, etc.

Fiecare axa prioritara are alocat un anumit buget si cuprinde un numar de domenii de interventie care urmaresc realizarea unor obiective de dezvoltare regionala.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru este organism intermediar in cadrul Programului Operational Regional si reprezinta organizatia unde se depun si se evalueaza cererile de finantare prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile structurale, alocate Regiunii Centru prin acest program.

Fondurile structurale sunt alocate Romaniei, implicit Regiunii Centru, de catre Uniunea Europeana dupa aderarea la UE, 01 ianuarie 2007, prin intermediul Programului Operational Regional, pentru dezvoltare regionala.

Un numar de 870 proiecte au fost depuse, pana la data de 25.06.2010, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, pentru finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional. Au fost contractate, pana la data prezentei situatii, un numar de 117 proiecte si au fost respinse 331 cereri, depuse pe diferite domenii de interventie ale celor 5 axe prioritare.

Documente:
Situatia proiectelor depuse in cadrul ADR Centru pe axe prioritare ale Regio la data de 25 Iunie 2010

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.