ADR Sud Muntenia continua caravana de informare privind POR

ADR Sud Muntenia, POR

In jurul datei de 12 iulie 2010, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (Regio) va publica Ghidul solicitantului consolidat pentru Domeniul major de interventie (D.M.I.) 4.3 “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”.

Documentul va contine toate modificarile legislative ce au intervenit in ultimele saptamani, inclusiv prevederile ce se refera la eliminarea cofinantarii din partea beneficiarului.

Conform conditiilor de eligibilitate, solicitantii pot fi societatile comerciale sau societatile cooperative care se incadreaza in categoria microintreprinderilor.

Cererile de finantare vor fi depuse continuu, pana la epuizarea fondurilor alocate regiunii, proiectele urmand a fi evaluate la nivel regional, in ordinea depunerii lor.

Pentru DMI 4.3, proiectele eligibile pot avea urmatoarele obiective:
– achizitionarea de echipamente si tehnologii noi, moderne pentru activitatea de productie, prestare servicii, constructii a microIntreprinderii;
– achizitionarea de sisteme IT (hardware si/sau software);
construirea/ extinderea/ modernizarea spatiilor de productie/ prestare servicii ale microintreprinderii.

In a doua jumatate a lunii iulie, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia va continua caravana de informare in toate judetele regiunii cu scopul de a promova Axa 4 “Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local” (Domeniile majore de interventie 4.1 “Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala” si 4.3 “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”).

Pentru a ajunge mai aproape de potentialii beneficiari, intalnirile de lucru vor fi organizate si la nivel de orase mici si mijlocii.

Finantarea microintreprinderilor are ca scop sprijinirea continuarii procesului de restructurare si redresare economica a zonelor aflate in declin, indeosebi a oraselor mici si mijlocii, intrucat acestea creeaza locuri de munca si au flexibilitatea necesara sa se adapteze cerintelor unei economii de piata dinamice.

Pentru Axa prioritara 4 – Domeniul major de interventie 4.3, sunt prevazuti urmatorii indicatori de rezultat, pentru monitorizarea si evaluarea programului:
– 1500 de microintreprinderi sprijinite pana in 2015 (rezultat imediat, direct);
– 3000 de noi locuri de munca permanente, create in microintreprinderile sprijinite pana in 2015 (rezultat indus, indirect).

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio si are responsabilitati delegate pentru implementarea acestui program.
Mai multe detalii despre posibilitatile de finantare din Regio puteti obtine contactand expertii Serviciului Comunicare:
– 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708
– fax: 0242/313.167
– email: [email protected]

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.