APIA – adeverinte pentru accesarea de credite

APIA, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Conventiile au fost incheiate de APIA cu doua banci – Banca Transilvania si CEC Bank SA – si cu Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN SA.

Potrivit conventiei, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA va elibera o adeverinta prin care confirma ca beneficiarul a depus cererea de plata pentru schema unica de plata pe suprafata (SAPS) pentru anul 2010 si ca s-au efectuat controalele si verificarile administrative asupra cererii de plata a beneficiarului, conform reglementarilor in vigoare.

De asemenea, in adeverinta se va mentiona suprafata determinata pentru plata in cadrul schemei SAPS si faptul ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata la data emiterii acesteia, precum si ca indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Valoarea creditului va fi de 70% din suma cuvenita din SAPS, denominata in lei la cursul leu/euro comunicat de BNR de la data solicitarii creditului.

Totodata, Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN SA incheie cu banca o conventie-cadru plafon de garantare, prin care va garanta pâna la 50% din valoarea creditelor acordate de banca.

Mentionam ca APIA a incheiat astfel de conventii si pentru campaniile SAPS 2007, 2008 si 2009.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.