Programele “Casa Verde” si “Rabla” – Bani in buzunarul cetateanului

Ministerul Mediului

Prin cele doua Programe, cetateanul realizeaza ca este ajutat de stat. Acest ajutor se simte in mod direct in buzunarului lui. Casa Verde, ca si Rabla, a inceput cu dreptul avand in vedere ca, dupa numai doua saptamani de la startul acestuia, au fost depuse 3.652 de dosare in valoare de 22 milioane lei“, a declarat Laszlo Borbely.

Suma alocata acestui Program, pentru anul 2010, este de 110 milioane de lei.

Ministrul Mediului si Padurilor a precizat ca “procedura de intocmire a dosarului este extrem de simpla iar cetatenii isi pot alege singuri firma cu care sa execute lucrarile. In momentul finalizarii lucrarilor, oamenii vin cu factura, copia dupa contractul de executie, procesul verbal de receptie a lucrarii si certificatul de garantie a instalatiei iar noi le dam banii in functie de tipul de centrala instalata. Atentie insa, sunt eligibile numai cheltuielile efectuate dupa semnarea contractului de finantare“.

In legatura cu Programul Rabla, ministrul Laszlo Borbely a declarat ca “fondurile alocate pentru acest program au ajuns la 722.000.000 lei pentru scoaterea din uz a 190.000 de autovehicule. Din februarie si pâna acum, cele 160.000 de vouchere au fost distribuite in totalitate, ceea ce inseamna ca tot atâtea masini au fost casate. Un alt indicator de performanta al Programului este numarul de autoturisme achizitionate, si anume 30.208. Cifrele vorbesc de la sine si atesta succesul acestui program.”

Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.