Norvegia va acorda ajutor financiar mai multor tari membre UE, inclusiv Romaniei

Norvegia, ajutor financiar, acord, proiecte, beneficiar

“Noile mecanisme financiare ale Zonei economice europene ne ofera o oportunitate istorica de a ne consolida cooperarea cu cele mai noi state membre UE. Multe dintre aceste tari se lupta cu rata mare a somajului si cu o situatie economica dificila. Este in interesul Norvegiei sa promoveze dezvoltarea economica si sociala in aceste tari”, a declarat ministrul norvegian de externe, Jonas Gahr Støre.

Polonia va fi, de departe, cel mai mare beneficiar al masurii, urmata de Romania, Ungaria, Cehia, Bulgaria, Lituania, Slovacia, Letonia, Grecia, Portugalia, Spania, Estonia, Slovenia, Cipru si Malta.

Ajutorul norvegian vizeaza sa micsoreze disparitatile dintre statele membre, precum si sa finanteze proiectele ecologice, inovatiile in domeniul industriei verzi, sanatatii, acordarea de burse, societatea civila, justitia, precum si dezvoltarea umana si sociala.

“Intram intr-o faza critica privind eforturile impotriva schimbarii globale si suntem multumiti ca am ajuns la un acord cu UE pentru a acorda prioritate schimbarii climatice in cooperarea din cadrul Zonei economice europene cu noile state membre”, a explicat Støre.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.