Consiliul Judetean Valcea are proiecte in turism de 60 de milioane de euro

CJ Valcea, turism, proiecte, finantare europeana, statiune, investitii

“In ceea ce priveste strict proiectele de dezvoltare economica, judetul Valcea, prin Consiliul Judetean Valcea, in calitate de beneficiar sau de partener, implementeaza doua proiecte in valoare totala de aproximativ 45 de milioane de euro. Acestea sunt Centrul de Conventii si Expozitii Nord Oltenia, in valoare de 11.274.280 de euro, care dezvolta, intr-o statiune turistica balneoclimaterica de interes national, turismul de afaceri si Dezvoltarea infrastructurii de agrement in statiunea turistica Voineasa, in valoare de 34.239.870 de euro, o investitie majora, ce vizeaza realizarea de facilitati din domeniul sporturilor de iarna”, a precizat Calea.

Totodata, Consiliul Judetean Valcea are in evaluare alte doua proiecte, in valoare totala de 14 milioane de euro, respectiv “Modernizarea parcurilor balneare din statiunea Calimanesti-Caciulata”, in valoare de 6.075.942,75 de euro si “Mirajul Oltului – Extinderea infrastructurii turistice de agrement a statiunii Calimanesti-Caciulata”, in valoare de 8.008.600,55 de euro.

“Dintre proiectele deja implementate, amintim sistemele zonale de colectare a deseurilor si depozitare temporara in orasele Brezoi si Balcesti, respectiv in comunele Galicea si Fartatesti, in valoare totala de 2,8 milioane de euro si, respectiv, Proiect de dezvoltare integrata a statiunii Baile Olanesti, in valoare de 3,8 milioane de euro. Dar primele patru stau la baza a ceea ce va transforma Valcea intr-un judet eminamente turistic, iar de realizarea acestora depinde insusi viitorul economiei acestui judet”, a mai subliniat Calea.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.