Proiecte europene de peste 1,3 milioane de euro, derulate in Siret

Siret, FSE, proiect, instruire, personal, spital, finantare, plan

Primarul orasului Siret, Adrian Popoiu, a declarat ca in prezent se implementeaza un proiect privind strategia de dezvoltare durabila a orasului Siret, finantat din Fondul Social European si cofinantat de primarie.

Valoarea proiectului este de aproximativ 20.000 de euro si are ca obiectiv principal realizarea unei strategii pentru dezvoltarea durabila a localitatii si a unui Plan Urbanistic General performat. Se are in vedere instruirea de personal, grupul tinta fiind reprezentat de 60 de persoane din cadrul Primariei Siret.

Acesta este al treilea proiect cu finantare europeana accesat de Primaria Siret, dupa alte doua aflate in derulare care au ca obiective reabilitarea spitalului orasenesc, in valoare de aproximativ 750.000 de euro, respectiv colectarea selectiva a deseurilor in valoare de 800.000 de euro.

La acestea s-ar putea adauga alte cinci proiecte aflate in evaluare. Popoiu a precizat ca nu exista, deocamdata, probleme financiare care sa obstructioneze cofinantarea proiectelor, avand in vedere ca ritmul de colectare al taxelor si impozitelor este bun, peste 80%, iar un contribuabil important il reprezinta Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.