Orasul Alexandria se dezvolta prin Programul Operational Regional

Alexandria, proiect, finantare europeana, iluminat, spital, reabilitare

Valoarea totala a proiectelor este de 120.642.654 lei. Dintre cele 4 proiecte, 3 sunt parte integranta a Planului Integrat de Dezvoltare Urbana, iar unul vizeaza reabilitarea Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria, judetul Teleorman.

Proiectul “Sistem pentru managementul iluminatului public in municipiul Alexandria” vizeaza crearea unui sistem de iluminat public nou si modern, cresterea eficientei energetice, asigurarea unui sistem de management al iluminatului public si integrarea acestuia in ansamblul celorlalte sisteme care alcatuiesc Planul Integrat de Dezvoltare Urbana. Noul sistem de iluminat public va acoperi integral orasul, va cuprinde tronsoane de strazi si cartiere de locuinte, zone in care nu a existat acest serviciu public, zone de mare interes public si intens circulate, precum si zonele care concentreaza activitatile economice principale ale acestui oras.

Prin proiectul “Sistem de supraveghere in vederea cresterii sigurantei si prevenirii criminalitatii in municipiul Alexandria”, institutiile publice si zonele identificate cu risc sporit de infractionalitate vor fi dotate cu echipamente noi de supraveghere.

Prin proiectul “Sistem pentru managementul traficului rutier in municipiul Alexandria” se urmareste fluidizarea si cresterea sigurantei traficului rutier, prin modernizarea si extinderea sistemului de semaforizare la nivelul a 16 intersectii. De asemenea, va fi creat un Centru de Comanda si Control unic pentru coordonarea activitatilor de management trafic, supraveghere video, comanda si monitorizare iluminat public.

Proiectul “Reabilitare Spital Judetean de Urgenta Alexandria, judetul Teleorman” urmareste imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala si repartizarea teritorial-regionala echilibrata a acestora, pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor la serviciile de sanatate. Pe perioada de implementare a proiectului se vor efectua lucrari de interventie arhitecturala si lucrari de interventie la instalatiile electrice, sanitare, de gaz medical si la instalatia HVAC.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.