Pregatirea viitoarei sesiuni de depunere a proiectelor de dezvoltare rurala la Giurgiu

Giurgiu, sesiune, proiecte, PNDR, ghid, fermieri, beneficiari

Colaboreaza, de asemenea, cu O.J.P.D.R.P. Giurgiu in vederea intocmirii si depunerii proiectelor privind instalarea tinerilor fermieri in calitatea de conducatori de exploatatii, prin Masura 112.

In vederea absorbtiei fondurilor structurale, la nivelul judetului au fost identificati peste 250 de potentiali beneficiari, din cei peste 500 de conducatori de exploatatii consiliati dupa incheierea primei sesiuni de depunere de proiecte pentru cele doua masuri.

In urma discutiilor individuale cu fiecare potential beneficiar, s-a intocmit o baza de date care va fi completata continuu. Actiunea se desfasoara atat la nivelul O.J.C.A. Giurgiu, cat si la nivelul fiecarui C.L.C.A.

Multi dintre fermierii interesati de cele doua masuri au inceput sa se pregateasca pentru intocmirea documentatiile necesare, astfel incat, in momentul anuntarii urmatoarei sesiuni de depunere a proiectelor, sa poata actiona cat mai rapid si cat mai eficient.

Ei solicita informatii referitoare la conditiile de eligibilitate, la documentele necesare, precum si la modalitatea de intocmire a proiectelor.

Cel mai frecvent, viitorii beneficiari de fonduri structurale sunt informati cu privire la:
– modul de calculare a dimensiunii economice a exploatatiei;
– documentele necesare intocmirii proiectulelor;
– modul de obtinere a acestora si intocmirea lor corecta;
– valabilitatea acestora (acte de proprietate, contracte de arenda, documente care atesta folosinta pamantului, inscrierea in Registrul Fermelor si in Registrul Agricol al primariilor, inscrierea animalelor in Registrul Animalelor, obtinerea certificatului de producator necesar accesarii M 141 etc.).

Producatorii agricoli sunt informati, de asemenea, despre conditiile care se impun a fi respectate dupa selectarea proiectelor pentru finantare, conform Ghidului Solicitantului, si anume:
– autorizarea ca PFA;
– necesitatea absolvirii cursurilor de pregatire profesionala;
– respectarea angajamentelor prevazute in proiect.

Ca urmare a acestor actiuni, se estimeaza ca la nivelul judetului Giurgiu numarul proiectelor ce vor fi intocmite in urmatoarea sesiune va fi mai mare, ceea ce va insemna o mai buna absorbtie a fondurilor structurale si, implicit, o accelerare a ritmului de dezvoltare a agriculturii in zona.

Sursa: Agentia Nationala de Consultanta Agricola

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.