Primariile din Dolj au sanse mai mari sa obtina finantare pentru impaduriri

primarii, Dolj, programe, impaduriri, beneficiari, proiecte eligibile

Reprezentantul Inspectoratului Teritorial Silvic si de Vanatoare, Silviu Manescu, a declarat ca anul acesta localitatile doljene pleaca din poll position, pentru ca sunt atat de deficitare la suprafetele de padure, incat la fiecare capitol din grila de punctaj a evaluarii proiectelor pot obtine punctajul cel mai mare.

“S-a aprobat ghidul de finantare pentru programul de impadurire, program implementat de inspectoratele teritoriale de regim silvic. Etapele premergatoare depunerii proiectului sunt intocmirea fisei perimetrului de ameliorare si a studiului de fezabilitate care se depune la ITSV pentru avizare in comisia tehnico-economica. Un solicitant poate depune un singur proiect”, a declarat reprezentantul Inspectoratului Teritorial Silvic si de Vanatoare, Silviu Manescu.

Beneficiarii acestui program pot fi unitatile administrativ-teritoriale, unitatile de cult, institutiile de invatamant, iar suma maxima pe care o poate obtine un proiect este de 3,5 milioane de lei.

“Judetul nostru are mai multe sanse ca anul acesta sa avem mai multe proiecte eligibile. De exemplu, pentru zonele deficitare de paduri se adauga 5 puncte la evaluare si judetul nostru e deficitar de paduri. Zona de munte primeste 10 puncte, cea de deal 15 puncte, iar zona de campie 20 de puncte”, a mai spus Manescu.

Acesta le-a transmis primarilor ca au sanse si mai mari sa obtina o astfel de finantare daca vor acoperi si ei o parte din costurile proiectului, pentru ca unul dintre criteriile de care se tine cont la evaluare este asigurarea contributiei proprii, ce poate fi punctata cu 1 pana la 10 puncte. Judetul Dolj este una dintre cele mai afectate zone din tara de procesul de desertificare, pe unele locuri aparand chiar nisipurile miscatoare din cauza taierii masive a padurilor in ultimii 40-50 de ani. Taierile ilegale de padure si furtul de material lemnos, in ultimii 20 de ani, reprezinta unele dintre marile probleme ale judetului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.