AM POS CCE: Anunt privind aplicarea Hotararii de Guvern 606 din 2010

AM POSCCE, active fixe, credite, gaj, ipteca, beneficiar, finantare

Contractele de finantare care vor fi semnate dupa data intrarii in vigoare a legii, respectiv 20 iulie 2010, vor include si aceasta noua prevedere legala.

Pentru contractele de finantare deja in vigoare, la cererea beneficiarului, se vor intocmi acte aditionale.

Punerea in aplicare a HG 606/2010 consta in introducerea in contractele de finantare a urmatorului articol, avand 3 alineate:

Art. Constituirea de garantii asupra activelor fixe care fac obiectul contractului de finantare

(1) (a) Pentru asigurarea finantarii cheltuielilor necesare implementarii proiectului cofinantat din instrumente structurale, beneficiarul poate constitui garantii in favoarea unei institutii de credit, sub forma gajarii sau ipotecarii, asupra activelor fixe care fac obiectul contractului de finantare, in conformitate cu prevederile HG nr. 606/2010 privind stabilirea unor masuri de accelerare a implementarii instrumentelor structurale.

(b) Beneficiarul este obligat sa transmita OI IMM copii certificate ale contractelor de credit si ale celor accesorii acestora, de gaj sau, dupa caz, de ipoteca si ale oricaror alte documente corespunzatoare, incheiate cu institutia bancara in scopul mentionat la alin. (a), in termen de maximum 10 zile lucratoare de la semnarea acestora.

(2) Valoarea creditului obtinut cu garantia constituita conform prevederilor alin. (1) (a) nu va putea depasi valoarea contributiei beneficiarului la finantarea proiectului, respectiv valoarea insumata a procentului din cheltuielile eligibile aferent contributiei
proprii si a cheltuielilor neeligibile, conform contractului de finantare.

(3) In cazul in care contractul de credit incheiat in conditiile alin. (1), prevede alta moneda decat cea nationala, verificarea incadrarii garantiei in prevederile alin. (2) se va face prin transformarea in lei a valorii creditului corespunzator garantiei, la cursul de schimb oficial al BNR valabil la data contractarii creditului.

Sursa: Ministerul Economiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.