Agentia SAPARD va supraveghea desfasurarea licitatiilor

Agentia SAPARD va desemna observatori la licitatiile de achizitii publice organizate de consiliile locale in cadrul programului cu finantare europeana, pentru a preintampina selectia unor oferte necorespunzatoare si contestatiile, se arata intr-un comunicat al institutiei.
Potrivit comunicatului trimis presei, aceasta posibilitate este stipulata in manualul de achizitii publice lucrari, care prevede ca “agentia isi rezerva dreptul de a delega un observator fara drept de vot in Comisia de Evaluare pentru oricare procedura de licitatie”. Observatorii vor fi delegati atat de la sediul central al institutiei, cat si de la unitatile sale teritoriale, beneficiarii fondurilor comunitare avand obligatia de a invita reprezentantii Agentiei.

“Chiar daca aceasta invitatie nu va fi facuta, Agentia SAPARD va delega observatori, care sa participe la desfasurarea licitatiilor”, se precizeaza in comunicatul agentiei.

Programul SAPARD al Uniunii Europene a fost lansat la 1 august 2002 si ofera Romaniei acces la fonduri UE de peste un miliard de euro in perioada 2000-2006.

Sursa: , Curierul National online, 1 decembrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.