Intarzieri in reabilitarea retelelor de alimentare cu apa din judetul Arad

Termenul de finalizare a proiectului SAMTID, de reabilitare a retelelor de alimentare cu apa in orasele aradene Curtici, Lipova, Nadlac, Pancota, Pecica si Santana, proiect executat de Joint Venture Hidroconstructia & Tahal, nu va putea fi respectat.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula, termen de finalizare a lucrarilor, 1 iulie 2008, nu va putea fi respectat, datorita lucrarilor tehnologice ce trebuie realizate inca de catre contractor: finalizare fronturi de captare la Lipova, Pecica si Nadlac; finalizare rezervoare la Curtici si Pecica; aprovizionare grupuri de pompare la Curtici, Pecica, Nadlac, Pancota si Lipova; predare retele catre operator.

Datorita acestor intarzieri in executarea lucrarilor, C.J. Arad s-a adresat Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintei, ca minister angajator, solicitand o analiza a stadiului proiectului, sedinta la care au luat parte reprezentantii MDLPL, ai contractantului J.V. Hidroconstructia & Tahal; ai C.J. Arad si de asemenea ai consultantului proiectului, Eptisa Internacional.

Reprezentantii contractantului s-au angajat ca vor recupera intarzierile, astfel incat proiectul va fi finalizat in cursul lunii august a acestui an. Acest angajament are sanse de a fi respectat, ultimul raport al consultantului Eptisa Internacional atestand o suplimentare a numarului de muncitori de pe santiere, Hidroconstructia avand 75 iar Tahal 33 de muncitori la obiectivele in executie.

“In prezent, inregistram o accelerare in orasele in care stadiul lucrarilor nu a fost conform graficului, in special la Lipova. Proiectul SAMTID este unul foarte important, in care factorul tinta este populatia. De aceea, regret ca accelerarea lucrarilor, perfect normala, din punct de vedere contractual, este interpretata politic in unele localitati deoarece apa sanatoasa de care are nevoie intreaga populatie a judetului, indiferent de partidul din care face parte primarul localitatii respective, este incolora, neavand nici macar culoare politica”, a mai adaugat presedintele CJ Arad, Iosif Matula.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.