Proiect de dezvoltare urbana a municipiului Sfantu Gheorghe

Sfantu Gheorghe, proiect, dezvoltare urbana, investitie, obiective

Proiectul prevede reabilitarea si modernizarea a cinci obiective din centrul municipiului, care presupun o investitie totala de peste 30 de milioane de lei.

Din aceasta suma, 16 milioane de lei ar urma sa fie folositi pentru reabilitarea strazilor din centrul orasului, 6,5 milioane de lei pentru amenajarea unor spatii pietonale din zona centrala si circa 3,5 milioane de lei pentru amenajarea spatiilor verzi pe strada Cimitirului.

De asemenea, suma de 2,6 milioane de lei este necesara pentru consolidarea si reabilitarea Casei Bene, o cladire monument istoric din centrul municipiului, care se afla intr-o stare avansata de degradare, iar aproape 2 milioane de lei pentru reabilitarea si echiparea Cantinei sociale din Sfantu Gheorghe.

Consiliul Local va participa la acest proiect cu 2% din cheltuielile eligibile si va suporta cheltuielile neeligibile ale proiectului in valoare de aproape 2,3 milioane de lei. Totodata, s-a angajat sa asigure sumele necesare pentru acoperirea contributiei din fondurile structurale care vor fi cheltuite in avans, pana la rambursarea cheltuielilor de catre Autoritatea de Management.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.