CET Govora va primi 57 milioane de euro pe un proiect de mediu

CET Govora, POS Mediu, proiect, mediu, Oltchim, finantare

“Pe POS de Mediu se va aloca suma de 57 de milioane de euro pentru reabilitarea electrofiltrelor, desulfurarea printr-o instalatie mare de desulfurare, care se va monta, si realizarea normelor de mediu la cazanele de carbune. Practic pana la 1 octombrie toata documentatia pentru acest proiect se va inainta catre Bruxelles si se va intra in linie dreapta cu aceasta finantare”, a declarat, vineri, Mihai Balan, directorul CET Govora.

Potrivit directorului CET Govora, prin aceste investitii cifra de afaceri va creste si, implicit, siguranta consumatorilor – USG, Oltchim si populatia Ramnicului. in acelasi context, el a mai precizat ca, in aceasta toamna, principalul consumator – Oltchim va reporni.

“Ieri (joi, n.r., la Ministerul Economiei, s-a discutat si despre Oltchim. Nu fac eu alte aprecieri, decat ca lucrurile sunt pe un trend pozitiv si Oltchimul va reporni in aceasta toamna. Asta este foarte sigur si ceea ce ma bucura, ceea ce ne bucura pe noi, CET-ul, este ca o sa creasca productia si, cum se spune, practic ne revenim”, a subliniat directorul CET Govora.

Conducerea companiei valcene CET Govora a organizat o conferinta de presa, ocazie cu care s-a anuntat demararea actiunii de preluare a exploatarii miniere Alunu, prin aceasta CET Govora devenind un complex energetic, adaugandu-si in portofoliu materia prima.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.