Pericol de pierdere a finantarii de 80 milioane euro pentru noua groapa ecologica din Maramures

Maramures, amplasament, depozit, groapa ecologica, finantare

Specialistii CJ Maramures si administratia judeteana sunt in cautarea a doua amplasamente unde urmeaza sa fie construite depozitele de colectare a deseurilor si uzinele de prelucrare dupa ce locuitorii satelor Ariesul de Padure, Coltau, Rozavlea si Sieu s-au opus prin demonstratii publice constructiei depozitelor de deseuri la aproape un kilometru de localitatile lor.

In randul consilierilor judeteni exista multa nemultumire fata de modul cum a abordat conducerea CJ Maramures problema depozitelor ecologice. Consilierul judetean Gheorghe simon(PSD), a declarat ca administratia judeteana, respectiv Consiliul Judetean risca sa piarda peste 80 milioane euro, bani destinati constructiei celor doua depozite ecologice pentru ca a gestionat gresit modalitatile de achizitionare a terenurilor si nu a comunicat cu cetatenii modul de functionare a investitiei dupa intrarea in exploatare.

“S-a facut achizitia unei suprafete de teren si astazi constatam ca nu se mai poate face groapa ecologica pe amplasamentul vechi, care a fost cumparat si platit. Cine plateste pentru achizitia acelui teren? Ca s-au platit bani publici. Cine plateste greselile facute? si astazi suntem supusi unei presiuni, ca daca nu terminam aceasta chestiune pana la finele lunii septembrie, pierdem finantarea proiectul. De parca 4 ani nu am avut vreme de rezolvarea acestor probleme! Ba mai mult decat atat, pot sa imi permit sa spun ca am ajuns astazi chiar sa fim santajati in a achizitiona alt teren in comuna Recea. Sa transportam gunoiul dintr-un capat in altul al judetului inseamna costuri suplimentare. Timp de patru ani cat a stat proiectul in asteptare, fostul consiliu trebuia sa gaseasca solutia potrivita”, a declarat Simon.

In replica la afirmatiile consilierului judetean, presedintele Consiliului Judetean Maramures Mircea Man a spus ca alesii judeteni trebuie sa gaseasca rapid solutii in privinta amplasarii gropilor ecologice tocmai pentru ca judetul sa nu piarda cei peste 80 de milioane de euro. “

Impreuna cu consilierii judeteni si primarii unor comune trebuie sa gasim rapid solutia optima pentru a nu pierde finantarea europeana. Comentariile de pe margine sunt lejere cand nu esti implicat cu adevarat”, a spus Mircea Man.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.