Inaugurarea sediului grupului de pompieri militari, Focsani

pompieri militari, proiect, finantare, investitii, interventii, urgenta

Este cel de-al 15-lea obiectiv de investitie finalizat din cadrul “Proiectului de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta“, implementat cu finantare dintr-un imprumut de la Banca Mondiala si cofinantarea Guvernului Romaniei.

Grupul de Pompieri Militari face parte din categoria constructiilor pentru interventii in caz de urgenta si dezastru, cu o pondere de 43% din totalul obiectivelor cuprinse in cadrul Proiectului.

Lucrarile care s-au realizat au avut ca obiectiv imbunatatirea comportarii structurii in ansamblul ei, scopul prioritar fiind punerea in siguranta a cladirii prin consolidarea structurii de rezistenta si limitarea degradarilor la actiunea cutremurelor.

Valoarea totala a investitiei realizate a fost de 714.923,64 lei, din care:

* din Proiect (imprumut si cofinantare Guvernul Romaniei) – 369.615,25 lei, reprezentand 52%;
* din sursele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Anghel Saligny” al Judetului Vrancea – 345.308,39 lei, reprezentand 48%.

Buna coordonare dintre Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de administrator de Proiect si coordonator al lucrarilor si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Anghel Saligny” al Judetului Vrancea, a condus la realizarea unei lucrari ce se aliniaza la standardele actuale de management al situatiilor de urgenta si care contribuie la cresterea gradului de siguranta a obiectivului in cazul producerii unor seisme majore.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Rurale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.