Inca trei proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Alba Iulia au primit finantare

Alba Iulia, POR, contracte, finantare, proiecte, plan, dezvoltare urbana

Valoarea totala a celor 7 proiecte incluse in PIDU Alba Iulia se ridica la suma de 252.366.277,30 RON.

Proiectul “Lucrari de interventie la obiectivul DN1, Sebes- Alba Iulia, Km 378+020, Pasaj superior peste calea ferata Alba Iulia“, are valoarea totala de 17.733.816 lei si presupune reabilitarea a 2353,45 mp de pasaj superior, amenajarea de drumuri de acces in zona rampei Sebes, carosabil pentru doua benzi de circulatie si trotuare.

Proiectul “Modernizare DN 1- E 81 de la km 382+400 pana la km 385+160 – str. Alexandru Ioan Cuza inclusiv Podul peste Raul Ampoi si Pasajul peste CF Alba Iulia” are valoarea totala de 30.375.822 lei.

In cele 32 luni de implementare vor fi reabilitate si modernizate strazile urbane din perimetru, vor fi amenajate piste pentru biciclisti si parcaje, va fi inlocuita reteaua de apa si va fi realizata o noua retea de apa pluviala.

Proiectul “Reabilitarea centrului istoric Alba Iulia – Fortificatia de tip Vauban – cai de acces, iluminat exterior si mobilier urban zona interioara“, in valoare totala de 76.087.835, vizeaza punerea in valoare a unui sit patrimonial de exceptie – fortificatie de tip Vauban, monument inscris in lista monumentelor istorice de valoare nationala si universala. Pe perioada a 28 de luni, vor fi reabilitate caile de acces din zona interioara a fortificatiei, va fi extins sistemul de iluminat public general si arhitectural si reteaua de canalizare, va fi completat mobilierul urban.

La nivelul judetului Alba, pana in prezent, prin Programul Operational Regional au fost semnate contracte de finantare pentru 20 proiecte in valoare totala de 183,12 milioane lei. Judetul Alba face parte din categoria judetelor care au obtinut deja finantare prin toate axele Programului Operational Regional.

Sursa: Ministerul dezvoltarii regionale si turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.