Banca Europeana de Investitii acorda Republicii Moldova un ajutor de 10 milioane de euro

ajutor, Banca Europeana de Investitii, Republica Moldova, BERD

Conform acordului, de acest proiect vor beneficia sase orase si mai multe sate, cu o populatie totala de 200.000 de persoane. Proiectul va spori accesul populatiei la apa potabila si va contribui la reducerea poluarii in regiune, relateaza UNIMEDIA.

In cadrul intalnirii, s-a discutat si despre disponibilitatea BEI si BERD de a acorda un sprijin in valoare de 50 milioane de euro pentru sectorul viti-vinicol. Acest proiect a trecut faza de aprobare, decizia finala urmand sa fie luata in luna noiembrie.

Presedintele BEI a mentionat, de asemenea, ca in noiembrie, in cadrul Bordului Bancii Europene pentru Investitii, se va discuta si despre posibilitatea finantarii suplimentare a reabilitarii drumurilor din Republica Moldova cu 75 milioane de euro.

Proiectul in valoare de 10 milioane de euro este cofinantat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare
si Comisia Europeana si este al treilea credit acordat Republicii Moldova de catre BEI. Pana acum. Banca Europeana de Investitii a alocat 30 milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor si 20 milioane euro pentru imbunatatirea capacitatilor Aeroportului International Chisinau.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.