Medicii banateni au gasit solutia pentru spiltale: atrag milioane de euro de la UE

medicii banateni, spital, echipamente, lucrare, finantare europeana

Finantarile europene sunt o mina de aur pentru spitalele in care nu s-a facut nimic de ani de zile. La Clinica de Chiurgie Maxilo-Faciala se va renova ambulatorul in care sunt primiti pacienti din toata regiunea. Lucrarea presupune, pe langa schimbarea instalatiilor si a tencuielii care sta sa pice, si dotarea cu aparatura de ultima generatie, tehnica medicala adusa in premiera la Timisoara.

“Speram ca prin acest proiect calitatea serviciilor medicale sa creasca”, a spus seful clinicii, Marius Pricop. Investitia de la Maxilo-Faciale se ridica la peste 700.000 de euro, bani care vin in cea mai mare parte de la Uniunea Europeana prin Programul Operational Regiona.

Aproape un milion de euro la “Victor Babes”

Un alt proiect important in domeniul sanatatii este aprobat la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes”. Aici vin la consultatii pacienti din tot Banatul, iar prin banii europeni, pacientii pot beneficia de standarde inalte pentru ca se vor face atat lucrari de reparatii ale cladirii, cat si investitii in aparatura performanta.

Chiar daca a durat aproape un an sa fie aprobat, proiectul de la “Victor Babes” a primit unda verde si urmeaza procedura normala de organizare a licitatiei de executie si incepere a lucrarilor.

Donatii si actiuni caritabile

Unul din spitalele la care au ajuns donatii importante este Louis ?urcanu din Timisoara. Medicii de la Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul Judetean nu au fost atat de norocosi, dar au cautat solutii alternative, printre care si un concert caritabil “Iris”. “Noi am inceput prin Asociatia pentru ATI «Aurel Mogoseanu» si prin campania «impreuna pentru viata» sa derulam o serie de actiuni, concerte umanitare, baluri, diferite manifestari, sa adunam banii pentru echipamente, saloane”, a spus Dorel Sandesc, seful Clinicii ATI.

La ultimul eveniment caritabil, care a fost un concert umanitar al formatiei Iris, au fost adunati suficienti bani pentru achizitionarea unei statii de aer comprimat necesare unei bune functionari a activitatii medicale in sectiile importante ale spitalului.

“Este un aparat vital nu doar pentru ATI, ci si pentru Blocul Operator, pentru Unitatea de Primire Urgente, pentru mai multe sectii ale spitalului”, a spus Sandesc. Suma pentru echipamente, dar si pentru instalarea acestora se ridica la 55.000 de euro.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.