Bani alocati de Guvern administratiilor locale pentru continuarea unor proiecte de dezvoltare a infrastructurii in mediul rural si pentru finantarea unor cheltuieli de stricta urgenta

finantare, Guvern, cheltuieli, infrastructura, mediu rural, proiecte

Astfel, au fost alocate 302,5 milioane lei pentru continuarea unor proiecte derulate de administratiile locale selectate in baza criteriilor Ordonantei Guvernului nr.7/2006 si care au in vedere dezvoltarea unor retele de apa-canal in cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii din mediul rural pe anul 2010. Alte 97 milioane de lei au fost alocate astazi administratiilor locale pentru finantarea unor cheltuieli de stricta urgenta.

“Programul de dezvoltare a infrastructurii din mediul rural a demarat in 2006, valoarea lui fiind, pana in 2012, de 4 miliarde lei pentru partea de infrastructura (ce cuprinde retele apa, canal, retele de distributie apa, poduri, podete, platforme menajere) si de 525 de milioane lei pentru componenta baze sportive in mediul rural. Banii au fost alocati autoritatilor publice locale in baza cererilor de finantare depuse in cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii rurale”, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului. Ioana Muntean.

De aceasta finantare vor beneficia proiecte de infrastructura derulate intr-un numar de 910 localitati, valoarea alocata fiind de circa 251,5 milioane lei, iar pentru proiecte de dezvoltare a unor baze sportive vor beneficia aproximativ 550 de localitati, suma alocata fiind de circa 50 milioane de lei.

In ceea ce priveste cele 97 de milioane lei alocate astazi de Guvern catre administratiile locale pentru finantarea unor cheltuieli de stricta urgenta, din acesti bani aproximativ 50 de milioane de lei vor merge din bugetul Ministerului Educatiei in bugetul administratiilor locale pentru finantarea unor cheltuieli legate de reparatia unor scoli, decizie luata in urma unor analize de oportunitate.

Alte aproximativ 44 de milioane de lei vor merge din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului catre autoritatile locale pentru realizarea unor lucrari de reparatii, reabilitare si modernizare a unor tronsoane de drumuri comunale, judetene, nationale, modernizare a unor retele de apa si canalizare, precum si pentru finalizarea unor investitii locale deja incepute.

De asemenea, peste 3 milioane de lei vor merge din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului in bugetul Secretariatului General al Guvernului pentru Secretariatul de stat pentru culte, in scopul restaurarii si conservarii unor biserici monumente istorice, pentru intretinerea si functionarea unitatilor de cult cu venituri mici sau fara venituri, pentru achizitionarea de imobile necesare desfasurarii activitatilor de asistenta sociala si medicala sustinute de biserici.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.