Lucrari de 37 milioane euro la reteaua de apa-canal din Satu Mare

Satu Mare, proiect european, investitii, apa-canal, program ISPA

Directorul Apaserv Satu Mare, Ioan Leitner, a anuntat ca s-au finalizat lucrarile propriu zise in cadrul proiectului “Imbunatatirea sistemelor de alimentare cu apa potabila, colectare a apelor uzate si a statiei de epurare in municipiul Satu Mare“, urmand sa fie masurati indicatorii si sa fie facut un raport si audit al proiectului.

Valoarea totala a proiectului a fost de 37,355 milioane de euro, din care 71% a fost finantare nerambursabila prin programul ISPA, iar 29% cofinantare dintr-un imprumut acordat de Banca Europeana de Investitii.

Proiectul a avut patru mari componente: reabilitarea sistemului de furnizare a apei brute, reabilitarea statiei de tratare a apei potabile, reabilitarea statiei de epurare a apelor uzate si reabilitarea sistemului de canalizare si a statiilor de pompare a apelor uzate. Redactarea proiectului a inceput in anul 2002, lucrarile efective s-au incheiat in septembrie 2010 si urmeaza inca o perioada de cinci ani pentru monitorizari, dupa care va putea fi inchisa aplicatia.

Ioan Leitner a subliniat ca prin acest proiect pierderile de pe retele s-au redus de la 35 la 28%, scazand totodata si consumul de apa de la 1.000 l/secunda la 600 l. Primarul Iuliu Ilyes a tinut sa precizeze importanta acestui proiect pentru locuitorii din municipiul Satu Mare spunand ca este cea mai importanta investitie dupa 1989 si ca nu mai exista probleme de alimentare a locuintelor.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.