Consiliul Judetean Iasi incepere reabilitarea, modernizarea si dotarea scolilor speciale din judet

Iasi, POR, scoli speciale, reabilitare, proiect, finantare, obiective

Proiectul se deruleaza in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 3 – imbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniul Major de Interventie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua.

Beneficiarul proiectului este Unitatea administrativ – teritoriala Judetul Iasi. Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, care asigura gestionarea asistentei financiare din Instrumentele Structurale.

Organismul Intermediar este Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord Est, care asigura implementarea Programului Operational Regional 2007-2013 la nivelul Regiunii Nord-Est.

Perioada de implementare a proiectului este de 21 luni, respectiv martie 2010 – decembrie 2011.

Obiectivele proiectului sunt consolidarea, modernizarea, extinderea si dotarea a 5 unitati scolare de invatamant special in judetul Iasi in vederea imbunatatirii calitatii infrastructurii de educatie, contribuind la accesul persoanelor cu dizabilitati din judetul Iasi la educatie, combaterea izolarii sociale, atingerea obiectivului european al coeziunii economice si sociale, asigurarea egalitatii de sanse in accesarea serviciilor educationale si cresterea eficientei energetice cu 15%, a unitatilor reabilitate.

Valoarea totala a proiectului este de 33.342.539,14 lei, din care 26.151.973,70 lei finantare nerambursabila. Contributia Consiliului Judetean Iasi la cheltuielile eligibile este de 2% din totalul acestora.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.