2,5 milioane de euro pentru frontierele maramuresene

maramureseni, granite, spatiu Schengen, program PHARE, lucrari

Subprefectul de Maramures s-a deplasat la sediul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures si pe teren, la sectoarele de frontiera pentru a evolua stadiul pregatirii aderarii la spatiul Schengen.

Maramuresul are o lungime de 163,1 km frontiera externa a Uniunii Europene si de viitoare frontiera Schengen.Subprefectul Gyöngyike Böndi a precizat ca pentru aderarea la spatiul Schengen au fost demarate si accesate prin programul Schengen Facility fonduri europene pentru modernizarea si reabilitarea sectoarelor politiei de frontiera Sighet, Sarasau, Viseu de Sus, a sediului inspectoratului si a unor pavilioane.

Valoarea fondurilor accesate pentru aceste lucrari este de peste 2,5 milioane euro. Lucrarile de reabilitare si modernizare sunt in grafic, urmand sa fie finalizate pana la sfarsitul acestui an.

Prin programul Phare s-a reusit construirea si punerea in functie a 23 de turnuri necesare subsistemului de comunicatii fixe. De asemenea, au fost intreprinse demersurile necesare implementarii subsistemului de comunicatii mobile.

“Sunt multumita de masurile demarate si implementate de politistii de frontiera maramureseni in vederea aderarii la spatiul Schengen. S-au facut investitii si s-a reusit dotarea cu logistica de comunicatii si informatica, respectiv autovehicule si echipamente specifice pentru indeplinirea misiunilor de supraveghere a frontierei de stat, controlul trecerii acesteia si combaterea infractionalitatii transfrontaliere”, a subliniat subprefectul de Maramures.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.