Executivul suplimenteaza cu 100 de milioane de euro Fondul de Contragarantare pentru IMM-uri

Executiv, suplimentare, Fond de Contragarantare pentru IMM-uri

Executivul a adoptat o Ordonanta de urgenta care are ca scop imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene, venind sa sprijine pe firmele private care vor sa cofinanteze proiectele finantate din fonduri europene prin acordarea garantiilor guvernamentale, a precizat purtatorul de cuvant al primului-ministru Ioana Muntean.

“In acest sens a fost capitalizat suplimentar Fondul National de Garantare si Contragarantare a IMM-urilor cu suma de 419,88 milioane de lei, aproximativ 100 milioane de euro pentru anul 2010. Aceasta masura are dublu scop, pe de o parte sustinerea firmelor private si pe de alta parte imbunatatirea absorbtiei fondurilor comunitare”, a spus Muntean.

In plus, prin actul normativ adoptat miercuri in Guvern a fost extinsa categoria de beneficiari ai programului de sprijin pentru cei care deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru economia romaneasca finantate din fonduri europene prin acordarea de garantii guvernamentale prin Fondul National de Garantare a creditelor pentru IMM-uri.

Astfel urmeaza sa fie incluse in program si unitatile administrativ teritoriale care implementeaza proiecte finantate prin programe ISPA si unitatile care deruleaza proiecte in domeniul infrastructurii de turism, a mai spus purtatorul de cuvant al Guvernului.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.